A tigris is lehet drogos Thaiföldön
2015. március 06. írta: vilagszam_blog

A tigris is lehet drogos Thaiföldön

Elsőre mindenki beleszalad a lehúzásba

tigris.jpg

Thaiföld príma hely, hatalmas hangulattal, csodás tengerparttal, tigrisekkel és majmokkal, de a turistát éppúgy megpróbálják átverni, mint bárhol Ázsiában. Ha nem akarunk pórul járni, jobb, ha tapasztalt kísérőt viszünk magunkkal.

Kevésbé tapasztalt Thaiföldre utazóknak adott tanácsokat Kiss Róbert Richard. A trükkök száma Thaiföldön is a végtelenhez közelít és ez sokszor keményen megterheli a pénztárcánkat. A bérelt motort okvetlenül fényképezzük le, mert sokba kerülhet egy – már régen meglévő – sérülés. Akár Robinsonként ragadhatunk egy szigeten, ha az előre kifizetett csónakos elfelejt értünk jönni. A visszaút tízszer, hússzor is többe kerülhet.

Sokszor a tigris sem olyan boldog, mint ahogy a Tigris Templom szerzetesei állítják. Az állatvédők szerint, inkább drogos, hogy ne ugorjon neki a fotózkodó turistáknak. Ráadásul árulják is őket feketén, a hatóságok szerint. Talán nem véletlen, hogy nemrég a thaiföldi hatóságok megelégelték, hogy a legismertebb turistalátványosság a tigris-feketepiac központjává vált és ideiglenesen bezárták a Tigris Templomot. Szerencsére Ricsi még találkozhatott a barátságos nagymacskákkal. A szerzetesek tigris-bizniszének most vége, de Thaiföld továbbra is az egyik legkellemesebb úti cél, ha odafigyel az ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszam.blog.hu/api/trackback/id/tr67246011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása