A világ legszebb szállodái - pénz, hatalom, káprázat
2013. december 11. írta: vilagszam_blog

A világ legszebb szállodái - pénz, hatalom, káprázat

A világ legszebb szállodái című könyv 5. részében olyan hoteleket is bemutatok, melyekről nem nagyon hallani a hírekben nálunk, de ettől még a sztárok, színészek, üzletemberek kedvencei. Kalandozzanak el velem a pénz és a hatalom világába…

Amikor Törökországban először jártam az Antalya nevű város melletti tengerparton, még hatalmas kukoricaföldek között bolyongtam. Pár év múlva már állt az első szálloda. Ma már négysávos autóúton lehet közlekedni, és egymást érik a luxusszállodák. A tematikus hotelek különösen érdekesek: itt található a Venezia, a Kreml, vagy a Concorde, amely egy repülőgépet formáz, a Titanic, amely értelemszerűen hajóalakú. A legrégebbi környékbeli luxushotelek egyike a Topkapi Palace, remek törökös hangulatával még ma is az egyik kedvencem. Aztán megszületett a világ legszexisebb szállodája (saját értékelésük szerint), az Adam & Eve. Még ezt is túl lehetett szárnyalni. Mind közül kiemelkedik ugyanis az egyik legújabb csoda, az orosz milliárdos (rengeteg orosz utazik ugyanis a török tengerpartra), Telyman Iszmailov csúcsszállodája, a Mardan Palace.

Mardan Palace.jpg

A Raffles hotel a legelegánsabb szálloda Szingapúrban. Nem pont a központban van, de sokan elsétálnak ide, hogy lefotózzák a gyarmatosítás korát idéző fehér épületet. A személyzet klasszikus ruhája miatt sok vendég eleinte azt hiszi, indiai maharadzsák érkeztek a szállodába. Pedig ők a londinerek. 1930-ig ázsiai vendégek ugyanakkor nem is léphettek be a szállodába.

 

A San Regis párizsi épülete egykor főúri palota volt, ma az eleganciát kedvelő turisták ideiglenes otthona. A franciákat az egész világ csodálja igényességük, eleganciájuk, ízlésük miatt. Van benne valami.

Torontó egyik különlegessége a Royal York hotel, amely 1929-ben még a legmagasabb épület volt. Az impozáns felhőkarcoló egyből a luxus szinonimája lett.

Florida híres szállodája, a Breakers épülete műemlék. Palm Beachen még a kezdetek kezdetén épült, amikor csak álom volt, hogy egyszer olyan ismert legyen a környék, mint a francia vagy az olasz Riviéra. Első lépésként mindenesetre a reneszánsz olasz villák stílusában felépítették a gyönyörű hotelt. Már akkor mesés parkot alakítottak ki. A szállodát kétszer is újjáépítették, egyszer szinte padlóról, mert egy tűzvészben teljesen leégett. Manapság az egyik legfelkapottabb floridai szállodák egyike. 

Ha érdeklik a világ legjobb, legkülönlegesebb szállodái, bővebben olvashatnak róluk A világ legszebb szállodái című könyvsorozatban.

KRR

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszam.blog.hu/api/trackback/id/tr895685837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása