Virág alakú várost építenek az óceánba
2013. október 17. írta: vilagszam_blog

Virág alakú várost építenek az óceánba

maldiv_viraghotel.jpg

Virágot formázó minivárost épít a Maldív-szigeteken egy holland befektető cég. A Maldív-szigetek fővárosától, Malétól 15 percnyi útra (motorcsónakkal!) fekvő lakatlan korallzátonyra luxusvillákat építenek, külön-külön medencével, elegáns berendezéssel. Az épületek második szintjén kis erkély is lesz.

Mivel az összes villa lényegében a sekély, atollok által védett tengerben lesz, így azokat deszkapalló köti majd össze. Ezek után az persze természetes, hogy minden ablak a tengerre néz.

A villák sora egy virágot formáz, így a levegőből lehet majd látni az Ocean Flower-t, vagyis az Óceánvirágot. A virág közepén lesz némi szárazföld, helyesebben korallhomok is. Ezekre pálmafákat telepítenek, és kiszolgálólétesítmények, bár és középen egy kör alakú úszómedence kap majd helyet.

maldives-flower_1378137867.jpg

A virág szirmainál szintén lesz egy kis homokos rész, ahol függőágyakon pihenhetnek a tulajdonosok vagy a látogatók. A 185 luxusvilla lakóit három étterem szolgálja majd ki. A virág száránál luxusüzletek sorakoznak. Lesz wellnessközpont és búvárközpont is. Az Óceánvirágtól gyorsan elérhető a világ egyetlen úszó golfpályája.

A létesítményt csónakkal vagy hidroplánnal lehet megközelíteni. Befektetőknek ajánlják, fittyet hányva azokra a véleményekre, miszerint az összes maldív korallzátonyt belátható időn belül ellepi majd az óceán.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagszam.blog.hu/api/trackback/id/tr355581283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása